Научих толкова много в сертифицирането на треньорския сертификат на Road Runners of America и направих тонове бележки. Аз периодично споделям нещата в публикации, но тази идея за „темпо на целта срещу състезанието ден“ продължава да изскача в главата ми, така че исках да прекъсна редовно планираното си програмиране, за да разговарям за това.

Последните ми видеоклипове

Тогава тя я нямаше – преглед на книги
Добро слушане – поредица за преглед на книги и подкаст
Тогава тя го няма от Лиза Джуел – достъпна на Audible, Amazon или където и да се продават книги.

“Тогава тя го нямаше” добре ли е? Ето моя рецензия!

За повече отзиви, връзки и предложения, вижте runeatrepeat.com

Още видеоклипове

0 секунди от 4 минути, 20 секунди

След това
Подкаст резюме от 6 август
07:26

На живо
00:00
08:21
04:20

Освен ако не сте Кара Гушер или Райън Хол, вероятно трябва да си поставите целите на състезанието въз основа на вас. 5Ks, 10Ks, полумаратони, маратони … това, което можете да направите на тези разстояния, се основава на вашето тяло, цели, усилия, приоритети, време и т.н.

Няма значение, че най -добрият ви приятел може да управлява 4 -часов маратон – трябва да ви направите.

Добре. Сега, когато ние се уредихме – можете да си поставите надпреварен гол.

Вашата цел трябва да отчита тялото ви, тренировки, предишни състезания.

Светът на Runner има този калкулатор на предсказателя на темпото на състезанието да помогне.

Макмилан Калкулатор на състезанието

Ха! Поставих в моя PR и калкулаторът каза, че е нереалистичен. Благодаря, че сте честни!

Разходете го, Monican, тръгнете го.

Можете да използвате инструмент като този по -горе, за да ви дадете представа за вашите цели или потенциал, но компютърът не знае, че ви харесва. Имайте това предвид при поставяне на цел.

Сега. Имате целта си! Това е страхотно.

Първо нека да се обърнем към личните рекордни (или лични най-добри) цели-Целите на PR често се основават на всички звезди, които се подравняват, перфектно време, чувство страхотно, без проблеми със стомаха, без слънцезащитен блок в очите, 16 седмици безболезнени тренировки, отворен курс, където Не е нужно да играете „Dodge Runner“ за първите 3 мили …

Ако не сте готови да уцелите времето си „Крайната цел“, е добре да си поставите цел „Деня на състезанието“. Това е цел, която се основава на конкретно състезание. Това е цел, от която ще бъдете доволни, докато не пристигне времето за „крайна цел“.

Тъй като провеждам толкова много състезания през следващите два месеца, знам, че трябва да си поставя целите за деня на състезанието вместо големи цели. Знам това, защото познавам себе си и осъзнавам:

Най-добре се справям в състезания, където се чувствах „недостатъчно обучен“ (това вероятно означава, че не бях твърде уморен).

Имам нужда от добро количество време за възстановяване, за да отскоча.

Пътуването отнема много от мен и промяната на времето ще бъде трудна за тялото ми.

Психологически поставянето на нереалистична цел ще навреди на самочувствието ми и ще бъде трудно да продължа към следващото състезание с този начин на мислене.

Не знам как ще се чувствам в деня на състезанието до около миля 7 от всяко състезание. Сериозно. На моята PR състезание на полумаратон просто продължих да се регистрирам със себе си след всяка миля. Мислех, че вървя твърде бързо, затова забавих Смидж. Тогава, на миля 8, все още се чувствах страхотно, затова казах: „Добре чика, мислиш ли, че го имаш днес? Закачете по дяволите! ” И продължих.

(източник)

Трябва да бъда гъвкав с целите си за състезание. Трябва да продължа да се регистрирам със себе си, докато състезанието продължава и го ощипвам въз основа на това как се чувствам. Никога не знам кой моникан ще се покаже на състезанието, докато не съм там.

И така, за мен е добра идея да си поставя цели за „състезателен ден“, които ще бъдат различни за всяко състезание. Започвам да мисля за това и ще си поставя цели въз основа на тези фактори …

Поставяне на целите на деня на състезанието – имайте предвид:

Разбира се – хълмист, плосък, много завои, изпълнен с зомбита …

Време – Перфектното състезателно време е 55 градуса. Добавете или извадете 20 градуса и оставете да е 10% по -трудно за тялото ви.

Вашето обучение – Как премина тази тренировка? Показвате ли се до състезанието 110%?

Друго – какво друго се случва с вас / състезанието, което би могло да се съобрази с вашата цел?

Моите идващи състезания са за мен, изживявайки ново състезание и нови места. Не съм тренирал специално, за да разтърся определен от тях. Най -вече съм развълнуван да споделя мислите си за тези много популярни състезания с вас. Искам да заснема много снимки / видео на няколко от тях – така че имам това предвид за моите времена. Не планирам да спечеля нито един от тях, така че какво е бързането?

Преди да стигнете до състезанието си, не забравяйте да помислите целите си. Ако не сте сигурни, че поставите „A“ цел, „B“ гол и „C“ гол. По този начин завършвате да се чувствате добре и в двата случая!

Пример: Marisol провежда маратон този уикенд. Ето нейните цели:

А. PR с маратон 3:59:59.

Б. Фокусирайте се върху добрата форма и завършете последните 4 мили силни. Пресечете финала, чувствайки се добре.

В. Не барф на обувките ми на миля 24.

Виждате ли? Всички уважавани цели. И такива, с които мога да се свържа с …

Въпрос: Какви са целите ви за този уикенд?

Бягане или не – поставете цел!

Изпратете ми работната книга

Запазете

Споделянето е CAЗвъни!

Дял

Туит

Щифт

Дял

Поща

Дял

Leave A Comment

Recommended Posts

3 причини, които не ви е трудно (там)

от Мат Уейк Господа, няма нищо много по -неудобно от значимия ви друг, който трябва да се справи с мокра юфка, когато е в настроение. Говорим за люлеене около ласо, а не да й дадем кувалда в леглото. Каква е сделката? Ти […]

eefje

Тиквен пай овесена каша

Здравейте! Тази сутрин направих невероятна тиквена овесена каша и исках да споделя рецептата. Сезонът на тиквата официално започва утре, изчакайте, че намекна есен – започва есента. Същото нещо, нали? Първо, тази сутрин ударих фитнеса много рано за групов клас. Наистина искам да […]

eefje

Какво ще правя с живота си?

Това е толкова странно. Какво ще правя с живота си? Направих бягане на средни разстояния като стойка за дългото си бягане в петък сутринта. Новият ми график за бягане е предимно понеделник, сряда, петък с място за състезания или едно допълнително бягане […]

eefje

Pan Dulce Sunday

Не знам дали е така, защото се прибрах вкъщи или какво, но тази седмица не копнея нищо друго освен добра мексиканска храна. За щастие се загрижих за най-доброто място, тъй като домът е пълен с фантастични ресторанти и пекарни за дупки в […]

eefje